Újrakezdés avagy folyt.köv.

Végy egy szem babot...

szalonnas-babos-egytal

…vágd négy egyenlő részre, majd tedd ezt egyenként mind a kétszáz darabbal, ami egy kétszemélyes vacsorához kell. Elkészítési idő két nap, tizenhat óra, huszonöt perc.

Van még kedved főzni anyukám?!

Az alapötlet, az egy szem bab négy részre osztása, a Hegylakó érdeme, neki vannak ilyen hajmeresztő gondolatai, én csak kapva kapok rajtuk és tovább gondolom. Az egész abból indult, hogy látott egy jónak tűnő ételt a neten, én pedig felajánlottam, hogy elkészítem, amire tegnap délután sort is kerítettem. Nos, Bud Spencer kedvence nem lett a mi kedvencünk az már biztos. Külön-külön szeretjük a szalonnát, kolbászt, lecsót, babot, de ebben az esetben ez mind együtt leledzik a fazékban, a mindenféle fűszerről nem is beszélve, ami aztán végtelenül kiadósnak bizonyult, olyannyira, hogy nem akaródzik kiürülni az a fránya fazék, pedig már a kutyának is osztom bőséggel. No, de kanyarodjunk vissza a babhoz, amit négyfelé kéne darabolni, ami egyébként csak egy vicc, mert nem kell ám, mégis arra gondoltam, hogy de mért is ne? Manapság mindenki receptet ír, oszt meg, olvas az interneten, mért ne írnék én is? Viszont, szeretnék kitűnni a többi közül és, ha úgy tetszik, görbe tükröt mutatni a világnak, mert olyan jó néha nevetni egy nagyot, ha máson már nem is, de mondjuk, egy négybe vágott babon. Ennél már csak az lenne szórakoztatóbb, ha ez a szakácskönyv írás beindulna és a kommentelők között akadna olyan, aki el is készítené és fotókkal illusztrálná a végeredményt. A valóságban, azonban, sajnos nincs időm ilyen vagy ehhez hasonlatos irományokkal foglalkozni, de szerencsére a képzeletem nincs időkorláthoz kötve, nyugodtan szárnyalhat, akár reggeli,ebéd vagy vacsora készítés közben.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!